H Å R F Ö R L Ä N G N I N G


FÖR NÄRVARANDE UTFÖR JAG INGA LÖSHÅRSBEHANDLINGAR


N Y H E T!!  H Å R F Ö R L Ä N G N I N G

Löshåret kräver mer skötsel än vad ditt eget hår behöver. Det krävs mer engagemang vid tvätt och vård med produkter. Ditt naturliga hår får sin näring genom hårets rötter, detta gör att det håller sig friskt och fräscht. Hårförlängningen är gjord av 100% äkta Remy hår och har hög kvalitet. Håret kan sättas om flera gånger, om du följer skötselrekommendationerna. Eftersom löshåret inte kommer få näring naturligt behöver du vara noggrann när du tar hand om det. För att undvika att håret blir torrt, tovigt och inte tappar sin glans bör du använda återfuktande produkter regelbundet. S K Ö T S E L R Å D

Tvätta inte håret på minst 48h efter isättningen

Rör INTE fästena

Ha håret i en fläta när du sover och tränar

Red ut och borsta håret morgon, kväll och innan du duschar

Använd en svinborste eller t.ex en tangleteaser för att skona fästena

Använd produkter som är återfuktande och avsedda för löshår

Undvik saltvatten och klorvatten

Använd med fördel hårinpackning och hårolja

Använd inte produkter som innehåller sulfater!

Färga INTE löshåret


V A R F Ö R   B Ö R   M A N  U N D V I K A  F Ä R G N I N G?

Eftersom håret kommer färgbehandlat från fabrik rekommenderas det att INTE att du färgar håret. Eftersom håret är preparerat med starka ämnen så kan missfärgningar och i värsta fall kemiska reaktioner ske med håret. Därför bör man undvika att färga håret. Som stylist ser jag till att det hår som används vid din behandling matchar med din egen hårfärg.

Hårfärg är ett otroligt starkt ämne som i värsta fall kan skada både löshåret och fästena. Om du ändå skulle färga håret så kan kvaliteten på slingorna påverkas och försämras. Därför sker all färgning av löshåret sker på egen risk och kommer därför inte ha någon garanti.A T T   T V Ä T T A   L Ö S H Å R

- Använd inte schampo för fett hår, använder produkter avsedda för torrt hår

- Schampot bör inte innehålla alkohol eller sulfater

- Gnugga inte in schampot utan "klappa" in det mot hårbotten, undvik längderna

- Tvätta håret med ljummet vatten

- Använd med fördel återfuktande produkter, framförallt återfuktande balsam och inpackning

- Krama försiktigt ut vattnet från håret och stryk håret med en handduk. Gnugga INTE håret torrt.

- Låt håret lufttorka, men använd hårfön för att föna fästena torra

- Sov inte med blött hår, framförallt inte blöta fästenA T T   V Ä L J A   R Ä T T   P R O D U K T E R


Att välja produkter avsedda för hårförlängningen är grundläggande för ett hållbart resultat. Eftersom håret inte får näring eller fukt från rötterna, som ditt naturliga hår, behövs det produkter som återfruktar och tar hand om håret. Produkterna bör ha återfuktande egenskaper och INTE innehålla några sulfater, parabener eller vara alkoholbaserade. Dessa ämnen är otroligt uttorkande och bör undvikas helt om du har hårförlängning. Använd istället produkter som är väl återfuktande och gärna utformade för att användas på löshår. Detta gör att du bibehåller glansen och kvaliteten på håret. 

Kom ihåg att schampot kommer bara behöva appliceras i just hårbotten, längderna behöver inte ha en stor mängd schampo utan det räcker att schampot från botten spolas ner över längderna. Även om håret behövs tvättas noggrant så torkar detta ut håret. Se även till att undvika schampo som är till för fett hår. Dessa kan bidra till att fästena successivt släpper, glider ner och tillslut faller ur håret. 

Den största orsaken till att hårslingor faller ut är att fel produkter har använts på håret. Ta t.ex schampot för det feta håret. Det kommer leda till att fästena på löshåret luckras upp och faller ut från håret.
S K Ö T S E L Ä R A - O 

Vid ert besök kommer ni få med er skötselråd där alla de viktigaste detaljerna för skötsel av löshåret står med. Dessa bör följas för att kvaliteten på både förlängningen och isättningen ska hålla så länge som möjligt. Om något känns oklart eller du har fler frågor, tveka inte att höra av dig till mig så hjälper jag dig vidare! Om skötselråden inte följs så kommer tyvärr inte garantin att gälla. 


M E N,   H U R   F U N G E R A R   D E T   M E D   S I L V E R S C H A M P O ?

Som blondin eller för dig som önskar en kallare färg på håret - silverschampo är svaret på alla era frågor! När man använder sig av löshår går det självklart bra att använda sig av silverschampo för att fräscha upp nyansen på håret. Detta bör dock ske under kontrollerade former och tipsen här under bör följas för att nå ett bra resultat...

Det är även viktigt att veta att silverschampo innehåller mycket kalla/lila pigment. Om man överanvänder silverschampo eller använder det ofta utan att djuprengöra håret, är risken stor att håret upplevs grå-dassigt och mörkare. Detta gäller både ditt egna hår men även löshåret. Som tidigare nämnt rekommenderas det att använda silverschampo eller inpackning på löshåret då dessa är skonsammare och mycket enklare att kontrollera. 

Dessa silverprodukter är rekommenderade för just löshår:

(obs: Fanola är det mest effektiva silverschampot på marknaden och en helt fantastiskt produkt. Återigen, om det är en produkt till löshår så bör man vara väldigt försiktig med denna!


A T T   H Å L L A   H Å R E T   K A L L T . . .

1. Försök att välja bort silverschampot mot skonsammare och mer återfuktande produkter. T.ex silverbalsam eller silverinpackning 


2. Låt inte produkten verka lika länge som ditt naturliga hår! Löshåret är mycket sprödare och suger åt sig produkten DIREKT!! Därför rekommenderas även silverbalsam!


3.  Var försiktig! Som sagt silverschampo är en väldigt effektiv och stark produkt som lätt slår över till lila eller grått. Den är full av pigment som löshåret suger åt sig av direkt och kan bli missfärgat.

4. Applicera alltid produkten i blött hår i duschen. När håret är blött har DU mer kontroll över appliceringen av schampot, det gör att resultatet kommer bli jämnare och det kommer inte dra åt sig produkten lika lätt.

5. Eftersom löshåret är väldigt torrt kan du inte låta silverschampo sitta i lika länge som ditt riktiga hår. Här rekommenderas det att du testar dig fram med minuterna. För det krävs bara en minut för länge för att håret ska bli lila.