H Å R F Ö R L Ä N G N I N G


FÖR NÄRVARANDE UTFÖR JAG INGA LÖSHÅRSBEHANDLINGAR


N Y H E T!!  H Å R F Ö R L Ä N G N I N G

Löshåret kräver mer skötsel än det naturliga håret behöver. Det krävs mer engagemang vid tvätt och vård med produkter. Det naturliga håret får näring genom hårets rötter, det gör att det håller sig friskt och fräscht. Hårförlängningen är gjord av 100% äkta Remy hår och har hög kvalitet. Håret kan sättas om flera gånger, om du följer skötselrekommendationerna. Då löshåret inte kommer få näring naturligt är det viktigt att vara noggrann när du tar hand om det. För att undvika att håret blir torrt, tovigt och inte tappar sin glans bör du använda återfuktande produkter regelbundet. S K Ö T S E L R Å D

Tvätta inte håret på minst 48h efter isättningen

Rör INTE fästena

Ha håret i en fläta när du sover och tränar

Red ut och borsta håret morgon, kväll och innan du duschar

Använd en svinborste eller t.ex en tangleteaser för att skona fästena

Använd produkter som är återfuktande och avsedda för löshår

Undvik saltvatten och klorvatten

Använd med fördel hårinpackning och hårolja

Använd inte produkter som innehåller sulfater!

Färga INTE löshåret


V A R F Ö R   B Ö R   M A N  U N D V I K A  F Ä R G N I N G?

Då håret kommer färgbehandlat från fabrik rekommenderas det att INTE att färgar håret. Eftersom håret är preparerat med starka ämnen så kan missfärgningar och i värsta fall kemiska reaktioner ske med håret. Därför bör man undvika att färga håret. Under besöker matchas löshåret till det naturliga håret. 

Hårfärg är ett otroligt starkt ämne som i värsta fall kan skada både löshåret och fästena. Färgning av löshåret påverkar och försämrar kvaliteten. Färgning av löshåret sker på egen risk och täcks inte av garantiA T T   T V Ä T T A   L Ö S H Å R

- Använd inte schampo för fett hår, använder produkter avsedda för torrt hår

- Schampot bör inte innehålla alkohol eller sulfater

- Gnugga inte in schampot utan "klappa" in det mot hårbotten, undvik längderna

- Tvätta håret med ljummet vatten

- Använd med fördel återfuktande produkter, framförallt återfuktande balsam och inpackning

- Krama försiktigt ut vattnet från håret och stryk håret med en handduk. Gnugga INTE håret torrt.

- Låt håret lufttorka, men använd hårfön för att föna fästena torra

- Sov inte med blött hår, framförallt inte blöta fästenA T T   V Ä L J A   R Ä T T   P R O D U K T E R


Att välja produkter avsedda för hårförlängningen är grundläggande för ett hållbart resultat. Då håret inte får näring eller fukt från rötterna, som det naturliga håret, behövs det produkter som återfuktar och vårdar håret. Produkterna ska vara återfuktande och INTE innehålla några sulfater, parabener eller vara alkoholbaserade. Dessa ämnen är uttorkande och ska undvikas om du har hårförlängning. Använd istället produkter som är väl återfuktande och gärna utformade för att användas på löshår. Det gör att du bibehåller glansen och kvaliteten på håret. 

Schampot appliceras enbart i hårbotten. Längderna blir rena av de schampo som spolas ner från botten. Även om håret behövs tvättas noggrant så torkar detta ut håret. Undvik schampo anpassat till fett hår. Schampo för fett hår kan bidra till att fästena löses upp och släpper från håret. Den största orsaken till att hårslingor faller är att fel produkter har använts. Exempelvis ett schampo utformat för fett hår.
S K Ö T S E L R Å D 

Vid besöket medföljer skötselråd. Skötselråden ska följas för att bibehålla kvaliteten på löshåret och istättningen, det bidrar till längre hållbarhet. Om skötselråden inte följs gäller inte garantin. 

Vid frågor - kontakta salongen. M E N,   H U R   F U N G E R A R   D E T   M E D   S I L V E R S C H A M P O ?

Om en kallare nyans önskas på håret - är silverschampo ett bra komplement. OBS rådfråga alltid med utbildad frisör innan användning. Silverschampo hjälper till att fräscha upp nyansen på håret. Användning bör ske under kontrollerade former och rekommendationerna nedan bör följas för ett bra resultat. 

Silverschampo innehåller mycket kalla och lila pigment som kan vara svåra att hantera. Vid överanvändning kan håret upplevas grå dassigt och mörkare. Löshåret suger åt sig pigmenten snabbare än ett naturligt hår. Det är viktigt att använda djuprengörande produkter för att rensa det från kalla pigment. Till löshår rekommenderas silverinpackning då inpackningar är skonsammare men även enklare att kontrollera. 

Dessa silverprodukter är rekommenderade för just löshår:

(obs: Fanola är det mest effektiva silverschampot på marknaden och en helt fantastiskt produkt. Återigen, om det är en produkt till löshår så bör man vara väldigt försiktig med denna!


A T T   H Å L L A   H Å R E T   K A L L T . . .

1. Välja bort silverschampot mot skonsammare och mer återfuktande produkter. T.ex silverbalsam eller silverinpackning 


2. Låt inte produkten verka lika länge som ditt naturliga hår. Löshåret är mycket sprödare och suger åt sig produkten DIREKT. Därför rekommenderas även silverbalsam.


3.  Var försiktig! Silverschampo är en väldigt effektiv och stark produkt som lätt slår över till lila eller grått. Produkten är full av pigment som löshåret suger åt sig av och kan bli missfärgat.

4. Applicera alltid produkten i blött hår i duschen. När håret är blött har DU mer kontroll över appliceringen av schampot, det gör att resultatet kommer bli jämnare och det kommer inte dra åt sig produkten lika lätt.

5. Eftersom löshåret är väldigt torrt kan silverschampo inte sitta i lika länge som i det naturliga håret. Testar dig fram med minuterna och var försiktig i början. Det krävs bara en minut för länge för att håret ska bli lila.