K E M I S K   P E E L I N G 


När passar kemisk peeling, är det en egen behandling & vad gör den för något? En kemisk peeling är en behandling som oftast utförs i samband med en BB glow behandling eller en microneedling. Den tar bort döda hudceller och rengör huden på djupet. Perfekt för att förbereda huden inför en djuptgående behandling


Men vad gör denna behandling? Den har en föryngrande effekt och förbättrar huden märkbart samt att den stimulerar förnyelsen av nya hudceller. Allas hud mår bra av en peeling - så länge den är anpassad för just DIN hud och anpassas efter den acceptans som din hud klarar av. En kemisk peeling lämnar dig med en fräsch hud som strålar med lyster. Framförallt effektiv är denna behandling på en aknehy då den normaliserar både talgproduktionen men också pormaskar och aknen i sig. 

Den har även visat fina resultat på kunder som lider av Rosacea dp behandlingen förbättrar huden och får den att må bra igen. Rosacean lugnar ner sig och lämnar huden både slätare och klarare. Det finns olika styrkor på vätskan och valet av vätska beror på dina önskemål samt vad din hud klarar av. T.ex, en starkare peeling är med djupgående vilket ger ett hållbarare resultat. En mogen/åldrar hud har enklare att klara av en starkare hud. V I L K A   K A N   G Ö R A   B E H A N D L I N G E N?

Alla hudtyper mår bra av en kemisk peeling, men framförallt:

- Torr, trött och en hy utan lyster

- Ojämn hudton eller pigmenteringar

- Torrhetsrynkor

- Linjer och rynkor

- Akne och överproduktion av talg


V A R F Ö R   R E K O M M E N D E R A R   D U   D E T T A?

Med tiden så försämras vår produktion av hudceller. Hudlagren blir lite tjockare och efterliknar läder. Vid en kemisk peeling så tar man bort de döda hudceller som ligger på de översta hudlagret. Man hjälper till att stimulera cellförnyelsen. De döda hudcellerna behöver regelbundet rensas bort från ansiktet då de täpper till porerna. Det kan leda till att huden ser ojämn ut. Efter behandlingen ser huden vackrare, yngre och slätare ut. Behandlingen bör göras 4-5 gånger med en månads mellanrum. 

Flera delar på kroppen kan behandlas med denna typ av behandling. Ansikte, hals, dekolletage, händer, armar och rygg.


E F T E R V Å R D