M I C R O B L A D I N G


OBS DENNA TJÄNST ÄR INTE TILLGÄNGLIG FÖR BOKNING 


I N F O R M A T I O N   O M   B E H A N D L I N G E N  

Microbladning är dåtidens bryntatuering - fast bättre! Du slipper nu suddiga tatueringar och får nu ett naturligt och verklighetstroget ögonbryn. Brynet blir tredimensionella. Du kan nu kasta ut alla dyra brynprodukter och sova lite längre på morgonen! Den kosmetika tatueringen är det nya!

Vid behandlingen används en en skalpell, eller ett liknande verktyg iallafall, där man för hand ritar varje hårstrå. Det är denna teknik som kallas för microblading och sker för hand. Vi t.ex en bryntatuering används en maskin för att jobba in färgen i huden, men här jobbar man enbart med ett microblading verktyg för att få till verklighetstrogna och tunna hårstrån. Detta är ett konstverk som kräver mycket träning. Man ristar in små tunna strån som innehåller pigment i det översta hudlagret. 

U T F Ö R A N D,  K O N S U L T A T I O N

När du som kund kommer till mig på salongen börjar vi alltid med en konsultation. Jag kommer att gå genom hur du sminkar dig, vad du har för önskemål om slutresultatet samt även diskutera generellt angående behandlingen och tillväga gångsättet. Vi kommer att prata färg, form, om du förväntar dig ett mjukare ögonbryn eller ett bryn med lite hårdare övergångar. Vi kommer gå genom alla tänkbara frågeställningar för att kunna utforma det perfekta ögonbrynet för JUST DIG

Efter konsultationen kommer jag att börja skissa upp brynen direkt på huden. För att få en bild av formen. Du får granska resultatet i spegeln innan själva behandlingen börjar. För att få en tydlig bild av hur brynen ser ut och för att granska symmetrin på de skissade ögonbrynen, kommer du som kund få testa att ansiktsuttryck för att känna så allting känns rätt. Det är viktigt att ögonbrynen matchar dina ansiktsdrag och dylikt. Jag arbetar med bedövning under hela behandlingen och det är få kunder som klagar över smärta. Bedövningen stryks på och får verka i ca 20 minuter innan vi börjar utforma dina nya ögonbryn. 

E F T E R   B E H A N D L I N G E N 

Kroppen kommer vilja försvara sig mot det nya ämnet som kommer i kontakt med huden. Detta i sin tur gör att ca 30-40% av pigmenten som tillförs vid första besöket kommer att blekna. Efter några veckor börjar det bli dags att göra ett återbesök, detta rekommenderas 4-8 veckor efter första behandlingen. Denna gång kommer färgen att hålla mycket bättre. man brukar säga att efter denna behandling kommer behandlingen att hålla mellan 6-12 månad. Men det är många olika faktorer som spelar in när det kommer till hållbarheten på en kosmetisk tatuering. Ålder, livsstil och om du har oljig eller fet hy kommer pigmenten inte hålla lika bra.


I N N A N   B E H A N D L I N G E N 

* Drick inte koffein samma dag, det kan leda till att du blöder mer under behandlingen

* Undvik att dricka alkohol och ta Alvedon 24h innan behandling

* Undvik att äta aspirin och Omega 3, ca fyra dagar innan behandlingen

* Är du gravid eller ammar bör barnmorska rådfrågas innan behandlingen

* Vid intag av receptbelagda mediciner bör läkare rådfrågas innan behandling


M I C R O B L A D I N G   R E K O M M E N D E R A S   E J   O M....

* Diabetes: Svårare att läka öppna sår

* Har onormala ärrbildningar

* Onormal sårläkning

* Kemoterapi

* Epilepsi

* Blödarsjukan (Hemofili)

* Blodsjukdomar

* Pacemaker eller hjärtproblem.

* Organtransplantion

* Hudirritation eller Psoriasis i eller i närheten av området

* Hjärtsjukdomar

*Högt blodtryck

* En pågående herpesinfektion: detta gör att immunförsvaret är sämre

* Fått botox inom den senaste månaden

.* Behandlat akne hos läkare senaste 2 månaderna. 
     (om du har behandlat acne med tretinoin, Differin, Tetralysal eller dylikt rekommenderas ett uppbehåll på medicinen innan behandlingen.